Thursday 30 April 2015

Posjet muzeju kukaca

Na inicijativu roditelja Marka Stančin dogovoren je posjet djece Muzeju kukaca. Do suradnje je došlo jer u vrtiću radimo projekt "Močvara" te je to predmet interesa djece. Spomenuti roditelj i sam se bavi istraživanjem močvarnih staništa i kukaca te je predložio da djeca posjete muzej uz njegovo stručno vodstvo te da im zorno pokaže kukce koji obitavaju u močvarnim staništima.

Cilj aktivnosti: Pružiti djeci kvalitetan izvor informacija o temi koju pobliže istražuju od strane osobe koja je stručnjak za odabrano područje. Pružiti djeci uvid u svijet kukaca koji obitavaju u močvarnim staništima na kvalitetan način i smještene u kontekst u kojem se nalaze i u prirodi. Osigurati stručnu osobu koja zna nazive kukaca i pojedinosti o njima.

Sadržaj aktivnosti: posjet muzeju započeo je pregledom cjelokupne građe muzeja, od noćnih kukaca, preko kukca u bjelogoričnim šumama, pčelama pa sve do kukaca močvarnih staništa. Naglasak je bio na kukcima močvarnih staništa na kojem smo se duže zadržali jer je predmet interesa djece kojeg istražujemo u okviru projekta "Močvara" i u vrtiću. Djeca su se služila i audio tehnologijom muzeja i postavljala pitanja o svemu što im je bilo zanimljivo i što su željeli saznati roditelju koji ih je vodio kroz zbirku. Na odlasku kupili smo i multimedijalni interaktivni DVD ROM kojeg djeca mogu koristiti na računalu u prostoru vrtića. Djeca su također izradila mnoštvo crteža kukaca na kojima objašnjavaju njihove posebnosti koji se nalaze u mapi dokumentacije projekta.

Izvješće o aktivnosti
Vizualna dokumentacija


No comments:

Post a Comment