Thursday 30 April 2015

PRVI PLANINARSKI IZLET - K A L N I K

U subotu, 07.03.2015. na Dan planinara, 20 novih članova u okviru sekcije „Čevo“ – ogranka dječjeg vrtića „Dječji svijet“ iz Varaždina sudjelovala su na izletu na Kalnik, od toga 9 djece, 3 djelatnika i 8 roditelja te vođa puta Milan Turkalj. 

Nakon smještaja i okrjepe krenuli smo na vrh Kalnika preko vidikovca. 
Tokom putovanja i pješačenja do vrha sudionici su upoznati s ciljevima i aktivnostima projekta S.E.L.F. 

CILJ druženja djece, roditelja i članova obitelji bio je zajednički boravak u prirodi radi upoznavanja djece s osjećajem ugode i posebnim raspoloženjem koji takav boravak omogućuje. Uz to željelo se djeci omogućiti iskustvo boravka u prirodi koje je puno nepredvidljivih i novih doživljaja i iskustava u kojima možemo reagirati na različite načine, s ciljem stjecanja međusobnog povjerenja kao i razvoja samopoštovanja zbog savladavanja planinarskih uspona i raznovrsnih prepreka na putu. Odrasle osobe bile su na dohvat dječje ruke kao sigurna podrška.

Prije uspona na vrh, kod sedmog zuba, svi novi članovi prošli su planinarsko krštenje nakon čega su im uručene planinarske iskaznice. 

Na vrhu fotografiranje, udaranje žiga u dnevnike i uživanje u vidicima, vidio se je Varaždin, Čevo, Ivančica, malo i Medvednica te okolni brežuljci kao i pogled na podkalnička sela. 

Prije povratka u Varaždin izvršen je uspon na stari grad Kalnik, gdje su sudionici mogli vidjeti vježbe penjanja po stijenama alpinista HPD „Zagreb – Matice“ iz Zagreba a planinari „Bundeka“ iz Murskog Središća imali su tečaj planinarske škole.

Izvješće o aktivnosti
Vizualna dokumentacija

No comments:

Post a Comment