Thursday 30 April 2015

Putopis s dalekog putovanja - Indija

Djevojčica Maya Diana je sa svojom majkom Natašom izbivala iz vrtića dva mjeseca zbog putovanja u Indiju gdje joj živi otac. Djeci je cijelo vrijeme slala razglednice sa egzotičnim motivim svih mjesta koje je posjetila. Prilikom povratka prijatelji su je u vrtiću stalno ispitivali gdje je bila i što je sve tamo vidjela. Maya im je otkrila i da je naučila novu vještinu plesanja indijskog izvornog plesa te im je htjela pokazati svoju plesnu točku. Za vrijeme boravka u Indiji Maya Diana je čak i glumila u filmu što je u našem gradu bilo i medijski popračeno. Primjetivši interes djece dogovorili smo sa Mayinom mamom Natašom da za zainteresiranu djecu pripremi putopis sa putovanja sa fotografijama i videozapisima cijelog tijeka putovanja.

Cilj aktivnosti: Dobivanje informacije o predmetu individualnog interesa djece o Indiji te indijskoj kulturi, plesu, tradicionalnoj odjeći kroz neposrednu komunikaciju sa osobama od direktnog iskustva i znanja o temi.

Sadržaj aktivnosti: Na početku je djevojčica Maya Diana izvela svoju plesnu točku koju je uvježbala u Indiji na tečaju tradicionalnog indijskog plesa. Nakon toga mama Nataša djeci je pokazivala snimke plesne radionice i fotografije sa dalekog putovanja. Djeca su postavljala pitanja na koja su im Maya Diana i njena mama spremno odgovarale. Djeci se dojmila i snimka polijetanja aviona u kojoj Maya Diana šalje pozdrave svim prijateljima iz vrtića. Aktivnost tekla u ugodnom razgovoru, a završila je zajedničkim plesom svih uključenih sa novim plesnim pokretima koje nas je Maya Diana naučila.

Izvješće o aktivnosti
Vizualna dokumentacija

No comments:

Post a Comment