Thursday 30 April 2015

Zajednički izlet roditelja, djece i djelatnika Dječjeg vrtića Dječji svijet, Medvednica, 25.04.2015.

Na Medvednicu se uspješno popelo 38 izletnika (17 djece i 21 odraslih). Izlet je organiziran u okviru Sekcije „Čevo“ ogranak, Dječji vrtić „Dječji svijet“ PD MIV, pod vodstvom vodiča Milana Turkalja.

Cilj izleta:

Savladavanje uspona na Medvednicu, vrh Sljeme (1033m). Tijekom uspona djeca će svladavati različite oblike prirodnog kretanja, a posebno kretanje uz i niz brdo, te će upoznati novi biljni i životinjski svijet. Istovremeno prilagođavat će se i snalaziti u raznovrsnim nepredviđenim i neočekivanim situacijama. Čitavo vrijeme izleta svi polaznici koristit će vrijeme za odmor i opuštanje, zajedničko druženje, međusobno upoznavanje kao i pružanje međusobne podrške i pomoći, ukoliko će biti potrebno.

Sadržaj aktivnosti:

Polazak ispred vrtića u 9:00 sati. Nakon kraćeg odmora tijekom puta, stigli smo do planinarskog doma Puntijarka, odakle je krenuo uspon laganom šetnjom stazom kroz šumu do vrha Sljemena.

Na planinarskoj stazi, roditelji su djeci objašnjavali oznake planinarskih staza. Djeca su koristeći se povećalom istraživala zanimljivosti i tajne prirode, te se zadržavala kod neobičnih prirodnih pojava (vidljivog korijena izvrnutog drveća). S užitkom su hodala po zadnjim tragovima snijega u zavjetrini šume, na različite načine su svladavali prirodne prepreke porušenih stabala, uživali u ljepotama prirode, te se veselili dobivenim iskaznicama za prijem u članstvo Sekcije Čevo, ogranka DV „Dječji svijet“ PD MIV. Povratak je bio u 19:00 sati.

Izvješće o aktivnosti
Vizualna dokumentacija

No comments:

Post a Comment